מאז שנת 1966 ועד היום, בלב פרדס כץ בבני ברק, פועלת מסעדה קטנה-גדולה, שמצליחה לשמר טעמים של פעם, חום של בית, וניחוחות שמחזירים את הסועדים אל ילדות רחוקה – "בכור את שושי". מדובר במסעדה טריפוליטאית אותנטית, שהפכה עם השנים לאבן שואבת לאוהבי המטבח הצפון-אפריקאי, והיא מנוהלת באהבה ובמסירות ע"י אב ובתו – בכור ושושי.
מהתחלה צנועה ועד מוסד קולינרי מקומי
הכול התחיל כאשר סבא בכור פתח דלת קטנה למסעדת פועלים סמוכה לשוק של פרדס כץ. במקום בושלו מדי יום סירים קטנים של מנות מתחלפות, כאשר כל יום הוקדש לתבשיל אחר. הפשטות, הדיוק והאהבה הרבה שהושקעה בכל קדרה, כבשו את לב הקהל מהשוק, מהשכונה, וגם הרעבים שהגיעו במיוחד מרחוק. עם הזמן, הצטרפה אליו בתו שושי, שלקחה חלק פעיל בבישול, בניהול, ובהנחלת המורשת המשפחתית.
הביקוש לא איחר לבוא, ומסעדת הפועלים הקטנה צמחה למקום שוקק חיים, בו מוגשות מדי יום עשרות מנות אותנטיות שהפכו לשם דבר, עם תפריט עשיר שעונה גם על דרישות הקהל המודרני אך תמיד בטעם של בית.
תפריט עשיר ומרקמים של ילדות
הייחוד של "בכור את שושי" טמון באותנטיות, באהבה לאוכל ובשימור מתכונים מסורתיים. כאן לא תמצאו טרנדים מתחלפים, אלא תבשילים שורשיים שלמדו לעמוד במבחן הזמן, קוסקוס טריפוליטאי שמכינים ביד אמן, סירים מלאים בירקות שורש, רטבים עשירים, תבלינים ביתיים, ובשר שמתבשל לאט עד שהוא נמס בפה.
בין המנות המובילות תמצאו את הקוסקוס האגדי שמוגש בגרסה צמחונית עם ירקות שורש, או בגרסה בשרית מושקעת עם עוף או בקר. חובבי החריף ימצאו נחמה בצלחת של חריימה דגים, ואילו מי שמחפש ניחומים ביתיים ייהנה ממפרום, קציצות עוף, תבשילי בשר עם גרגירי חומוס וירקות מבושלים, קוסקוס עם מפרומה, אורז עם שעועית ועוד.
התפריט מוצע גם במסגרת מנות עסקיות מפנקות, המוגשות יחד עם תוספות כמו לחם עבה של פעם, חמוצים ביתיים, סלט דלעת טריפוליטאי (צ’ירצ’י), ותוספת לבחירה – כל זאת במחיר משתלם ובאווירה של ארוחה משפחתית.
לכל יום – ספיישל משלו
אחד הסודות להצלחה של "בכור את שושי" הוא היכולת לשמר מסורת, אך גם לחדש ולגוון. בכל יום בשבוע מוגשת מנה מיוחדת, ספיישל שמתחלף, בהתאם לעונות השנה, לחומרי הגלם ולמצב הרוח של המטבח. כך נבנית קהילה של סועדים שחוזרים שוב ושוב, לא רק בגלל הקוסקוס, אלא כדי לגלות מה בושל היום.
גם אצלכם בבית – משלוחים חמים עד הסיר האחרון
מבינים שלא כולם יכולים להגיע אל פרדס כץ? בדיוק לשם כך מציעה "בכור את שושי" שירות משלוחים איכותי, מהיר וחם, שמביא את ניחוחות המטבח הטריפוליטאי עד לפתח הבית או המשרד. בין אם אתם עובדים באזור, מארחים בבית, או פשוט מתגעגעים לאוכל של פעם תוכלו להזמין את המנות האהובות ולקבל חוויה אותנטית בלי לצאת מהבית.
שירות המשלוחים של המסעדה דרך משלוחה שם דגש על שימור הטריות, שמירת חום ואסתטיקה, כך שכל מנה שמגיעה אליכם מרגישה כאילו הרגע יצאה מהמטבח של שושי.
לא רק אוכל – גם מסורת של אהבה
"בכור את שושי" היא לא עוד מסעדה. היא סיפור של משפחה, של מסורת קולינרית, של שורשים טריפוליטאים עמוקים, ושל קהילה שמכירה, אוהבת ומעריכה אוכל אמיתי. האווירה החמה, השירות האישי, החיוך של שושי שמקבלת כל סועד כאילו היה בן משפחה כל אלו הופכים את הביקור כאן לחוויה שלמה.
ואם תרצו את כל זה עד אליכם זכרו שגם משלוחים הם חלק מהקסם.