אוכל מוכן לשבת היישר מהמטבח הטריפוליטאי

מעוניינים להזמין אוכל מוכן לשבת? אם כן, הגעתם למקום הנכון בכור את שושי הינה מסעדה טריפוליטאית אותנטית המספקת לכם תפריט מגוון ועשיר המבוסס על המטבח הטריפוליטאי האותנטי של לוב. התפריט הטעים והייחודי שלנו יהווה בסיס לאירוח מושלם בשבת של אורחים בכל כמות ומכל עדה, עם מנות שיקצרו שבחים ויורידו מכתפיכם את כל נושא הבישול בשבת.

למה להזמין אוכל לשבת?

קודם כל, חשוב לנו להגיד שאת המנות הנהדרות שלנו ניתן לקבל במשלוח כמעט לכל מקום באזור המרכז, שכן המסעדה שלנו שוכנת בבני ברק. בין היתר ניתן להזמין מאיתנו קייטרינג לשבת בצפון תל אביב, בפתח תקווה קריית אריה, בכל רמת גן וכמובן גם בבני ברק. המנות מגיעות אליכם כאשר הן טריות לחלוטין, טעימות ומוגשות בצורה ביתית ומגרה, כך שכל שצריך לעשות הוא רק לפתוח את האריזה ולחמם במידת הצורך, להניח על השולחן ולתת לאורחים ללקק את האצבעות.

ולמה בכלל להזמין סלטים לשבת ואת שאר המנות שאנו מכינים. כידוע, כמעט כל משפחה בישראל מציינת את סוף השבוע עם ארוחות מיוחדות, בין אם מדובר בארוחת הערב של יום שישי או בארוחות של יום שבת. בארוחות אלו משתתפת כמובן המשפחה הגרעינית ולא פעם מוזמנים גם דודים, דודות, בני דודים וקרובי משפחה נוספים, כמו גם חברים ומכרים. מדובר בארוחות מושקעות לרוב מבחינה קולינארית ואסתטית שמחממות את הבטן ואת הלב, ונוהגים לאכול אותן במתינות סביב שולחן השבת כאשר המנות מגיעות בזו אחר זו. כמובן שלצורך האירוע יש לבשל לקראת השבת ועבור רבים מאיתנו מדובר בכיף, בהנאה ובברכה לראות את מעשה ידינו מזין את יקירי ליבנו. יחד עם זאת, לעיתים המצב מעט שונה.

כך למשל, יש אנשים שפחות מתחברים למלאכת הבישול ואינם אשפי מטבח, אך עדיין רוצים כמובן להגיש אוכל ביתי משובח ומחייה. עבור אוכל מוכן לשבת של מסעדת בכור את שושי יכול להיות פתרון מצוין. כמו כן, ישנם אנשים שאחרי אירוחים רבים של בני המשפחה רוצים קצת לגוון את התבשילים הרגילים של העדה והמטבח המוכר, עם מאכלים בעלי ניחוחות אחרים וטעמים ייחודיים, בין אם באופן חד פעמי או קבוע. בנוסף לכך, לעיתים מחליטים על ארוחת השבת שתיערך במקום מסוים, למשל בבית סבא וסבתא, ממש ברגע האחרון. כלומר, מבלי שיהיה מספיק זמן על מנת להכין את כל הארוחה בדיוק כפי שרוצים, ולעשות זאת באופן רגוע ובלי לחצים. ולעיתים גם יש מספיק זמן אבל סבתא כבר קצת עייפה מלהכין את הבית לקראת כולם ולבשל לאורך שעות, והייתה רוצה קצת הפוגה ומנוחה עם קייטרינג לשבת שמגיע מוכן ורק צריך לחמם אותו לכל היותר.

אכן, הבישול לשבת תובע לא מעט זמן ואנרגיות, החל בצורך לצאת לקניות מיוחדות של המצרכים וכל ההוצאות הקשורות לכך, דרך בישול של שעות בסירים ובמחבתות, הצורך לנקות את המטבח ואת הכלים בהם השתמשנו לבישול וגם אלו שישמשו להגשה, שמירת חלק מהמאכלים במקרר לקראת הארוחה, וכיוצא בזאת. לא תמיד יש לנו את האנרגיות הדרושות לכך ולפעמים היינו רוצים להתפנק עם אוכל מיוחד, טעים מאוד וביתי מבלי להתאמץ. בדיוק עבור הצרכים האלו אנו מספקים אוכל מוכן לשבת.

כמה מילים עלינו ועל המטבח הטריפוליטאי

את המסעדה שלנו הקים סבא בכור עוד בשנת 1966 ולאורך השנים הצטרפה אליו שושי ביתו. התחלנו את הדרך בתור מסעדת פועלים קטנה שסיפקה בכל יום מנות שונות וייחודיות לפועלים באזור. לאור ההצלחה והדרישה הגוברת למטעמים נוספים של בכור, החל התפריט לגדול בהדרגה ובימינו אנו מגישים בכל יום את כל המנות. אז אם אתם מחפשים מאכלים טריפוליטאים לשבת הגעתם ישר לכתובת הנכונה. אנו מציעים מבחר מנות ותבשילים שעליהם נצנים בין היתר הקוסקוס המפורסם בגרסא בשרית עם בקר או עוף, או גרסא צמחונית עם ירקות. כמו כן, אנו מציעים מנות אורז עם שעועית, אורז או קוסקוס עם מפרומה, חריימה דגים, תבשילי בשר עם ירקות מבושלים וגרגירי חומוס, קציצות חזה, מפרום ועוד הרשימה ארוכה.

חשוב להסביר שכאשר מדברים על מאכלים טריפוליטאים לשבת מתכוונים למעשה אל המטבח שמקורו בלוב. מדובר במטבח עשיר, חמים וביתי בעל ניחוחות וטעמים ייחודיים, המשלב בין מטבח ים תיכוני וערבי, וכמו כן ניכרות בו השפעות בולטות של מאכלים איטלקיים שכן איטליה שלטה בלוב לאורך תקופה ארוכה בהיסטוריה. כך למשל, אחד המאכלים הטריפוליטאים היותר מוכרים הוא המפרום, שתרגום שמו לעברית הוא בפשטות בשר טחון. מדובר במאכל לובי מסורתי שמכינים מבשר בקר וירקות שאותם מערבבים עם ביצים ותבלינים שונים כמו פלפל, מלח, פטרוזיליה, בצל ופירורי לחם. את כל אלו מערבבים ומכינים מהמרכיבים השונים קציצות שאותן מטגנים, ואחר כך מכניסים לסיר שבתחתית שלו יש פרוסות עגולות של תפוחי אדמה המונעים מהמפרום להישרף.

עוד דוגמא למאכל טריפוליטאי נפוץ הוא הצ’ירצ’י שנקרא לפעמים גם צ’ירשי ואותו אנו מגישים כתוספת הנלווית לחלק גדול מהמנות. למעשה מדובר בסלט דלעת עם תיבול אשר כל אחד מהטריפוליטאים מכין באופן מעט שונה מבחינת בחירת סוג הדלעת והתבלינים. כאמור, מדובר בתוספת נהדרת לשלל מנות וכמו כן היא פעמים רבות עומדת בפני עצמה בתור מנת פתיחה קטנה. בין היתר, יש המוסיפים בתור תיבול כמון, מלח, פלפל צ’ומה ומיץ לימון, יש המוסיפים תבלינים אחרים, יש המשתמשים בדלעת, אחרים בקרע, בבטטה, בגזר, בקישואים, יש שמוסיפים מלח לימון ויש שאינם מבשלים בכלל את חומרי התיבול.

מה בתפריט?

אם אתם מחפשים אוכל מוכן לשבת על בסיס המטבח הטריפוליטאי תוכלו ליהנות משפע של מאכלים משובחים שאנו מכינים. במידה ואתם נמנים על העדה הטריפוליטאית בישראל, בוודאי תזהו את המאכלים וגם את יד האומן המוכשרת שמאחוריהם, ואם אינכם נמנים על העדה – מחכה לכם חוויה נהדרת, ביתית וחמימה של טעמים מעולים. ואם אתם שואלים מה ניתן להזמין בתור קייטרינג לשבת מאיתנו, נספר לכם על כמה אפשרויות נבחרות.

כך למשל, ניתן להזמין שקשוקה פיקנטית המוגשת עם שתי ביצים ברוטב עגבניות פיקנטי וכן עם לחם וחמוצים, ובנוסף תוכלו להזמין תבשיל שעועית המבושל עם ציר בשר ומוגש עם לחם, חמוצים וצ’ירצ’י. אותן התוספות מחכות לכם גם בתבשיל הירקות וגרגירי החומוס שמבושלים עם ציר בשר וניתן גם להזמין בתור מנה צמחונית. גם תוכלו להתענג על מנת בשר, ירקות מבושלים וגרגירי חומוס, ממנת עוף, ירקות מבושלים וגרגירי חומוס, ומתבשיל שעועית ובשר בקר ברטוב עגבניות. עוד אפשרויות מבחרות הן להזמין מאיתנו חריימה דג ים ברוטב חריף פיקנטי המוגש כמו רבות מהמנות האחרות עם לחם, חמוצים וצ’ירצ’י, או את חריימה ניסכת הנילוס ברוטב פיקנטי חריף, ומעבר לכך ניתן להזמין אורז לבן מוכן חצי ק”ג או 1 ק”ג, קוסקוס חצי ק”ג או 1 ק”ג, פלפל חריף עם צ’ומה, מגש חמוצים, ממרח צ’ירשי שהינו ממרח דלעת מתובל, גביע רוטב חריימה, גביע תבשיל שעועית, שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי, בסיס לרוטב שקשוקה ועוד הרשימה ארוכה.

חזור